Tuesday, October 23, 2012

Belong to no one.

Spent a lovely long weekend at home. Oh how I love the way Tartu looks during autumn, especially the part where I live. There's just something about these dark days of autumn rain and endless streets of mute suburbia.. But I'm going to keep it short and let you enjoy the photographs. I've got so much schoolwork to catch up on so I'm just gonna fix myself a nice cup of tea and start painting. I hope you like the picture and be sure to tell me what you think :)

Veetsin pika ja kena nädalavahetuse kodos. Oi nii hea on saabuda kui Tartu on ennast eeskujulikult kirjudesse lehtedesse mässinud ning mind viksilt ja viisakalt rongijaama ootama seadnud. Aga muidugi ei anna ühtegi parki ega alleed võrrelda minu imelise kodukandi - Variku uduse äärelinnaga, kus aeg just kui seisaks ja tumedad sügispäevad ümisevad oma melanhoolset viisi. Ei jää muud midagi üle kui kaasa laulda. Jätangi teid nüüd pilte uudistama ja lippan maalima, sest isegi kui Varikus meil aeg seisab, siis mujal maailmas marsib kell aga halastamatult edasi ja tähtajad kukuvad sama kiiresti kui lehed siin tuulises Tallinnas. Seega kui ma ennast semestri lõpus ei taha Raja tänava kliinikust leida, siis peaksin kohe kui mitte varem oma koolitöödega pihta hakkama! Teie, mu kallid hiirekesed, olge ikka tublid, ja ma loodan, et pildid meeldivad. :)

(I used CanonEOS 600D and 50mm lens for the photographs)
( black beanie, sweater, skirt and mint bag are from romwe.com, watch from Carmel market, necklace from Forever21, temporary tattoo from shopspiritink.com)
Patrick Wolf-The Libertine

Friday, October 19, 2012

I'll take the cake with the red cherry on top!

A little birthday illustration to celebrate my 22 years on this planet! yay! Didn't do anything too exciting today - woke up rather late and had some recovering to do from last nights freshman party, then packed my bags and got on a train. And now here I am - home sweet home. But tomorrow I have a devious plan to go on a little shopping spree.. well not really, I'm just going to treat myself with a nice pair of jeans that don't have holes in them and hopefully take some photographs as well. So my next post would be a little more interesting than this one. But in the meanwhile I hope you like the illustration and be sure to tell me what you think :)

Väike illustratsioon tähistamaks minu 22 aastat siin planeedil! Khuulbiinz! Täna ma midagi põnevat ei teinudki, ärkasin suhteliselt hilja ja toibusin eilsest EKA rebastepeost, siis pakkisin kodinad kokku ja lippasin rongi peale. Nüüd olengi kodus, kõht torti ja kõike muud head-paremat täis. Homme on kuri plaan linna minna, et ennast sünnipäeva puhul pisut kostitada, seega on lootust, et tuleb ka mõni põnevam postitus kui see siin! Aga seni olge ikka tublid hiirekesed! :)
 
I also wanted to share this really cool video with you. It shows the Tallinn-Tartu train line in 10 minutes. It actually takes two and half hours for me take the train home. But with this music it's almost hypnotizing :)

Wednesday, October 17, 2012

Leave behind some green-eyed look-a-likes, so no one gets worried.

It seems that I've lost my cameras remote control, so taking pictures has been quite a challenge, hence the reflections from my broken mirror and the occasional out of focus blurriness. But I don't mind.. I feel that things that are usually considered as mistakes are quite often the most beautiful and interesting - like when the photo is overexposed or out of focus, or there's something in front of the lens etc. But than again, in that sense I've never been a very traditional photographer (I really don't like to call myself that but just for the lack of a better word). I've never been into the technical aspect of photography, and gosh, don't get me wrong I know it's important, I've had photography lessons at school, so I know what I'm talking about. But for me it just kind of took away some of the magic. I've been asked quite a few times why I didn't major in photography and I have to admit I did consider it. But I knew that it would probably change how I feel about photography and I just couldn't have that. I already make a living with my art and illustrating has pretty much become my job, so photography is just for me, that little something special, my escape. So here are some photographs to sum up the past week that has pretty much just been blurry sleepless haze. So I hope you like the pictures and be sure to tell me what you think :)

Tundub, et mul on õnnestunud kaamera päästik ära kaotada või siis kuskile eriti eksklusiivsesse kohta panna, millest keegi midagi ei tea. Igaljuhul on pildistamine nüüd üheks parajaks kondiväänamiseks muutnud. Aga ma ei pahanda, kohe üldse mitte! Minu meelest on tihtipeale just need asjad, mida tavaliselt ikka vigadeks peetakse, need kõige huvitavamad ja ilusamad. Näiteks kui foto on ülevalgustatud või fookusest väljas, või on üks kohmakas paks sõrm või juuksesalk objektiivi ette sattunud. Samas kui nüüd mõtlema hakata, siis ma polegi selles osas kunagi väga traditsiooniline fotograaf olnud.(Mulle üldse ei meeldi ennast küll fotograafiks kutsuda, aga parema sõna puudumisel las ta siis olla). Igaljuhul pole mind kunagi fotograafia tehniline pool huvitanud. Pigem ikka emotsioon ja tunnetus - õhk nagu mina selle kohta ütlen. Pildis peab olema õhku. Igaljuhul oli mul koolis fotograafia tundides tihti tunne, et kogu see tehniline koorem justkui pigitaks fotodelt õhu välja ning kuidas alles jäi vaid tühi ja elutu kujutis. Siit tuleb ka vastus küsimusele, mida on minu käest tänaseks küsitud juba rohkem kui jõuan üles lugeda, et miks ei läinud ma hoopiski fotograafiat õppima. Just nimelt sellepärast, et ma seda nii väga armastan. Ja kuna illustreerimisest on saanud minu töö, siis vähemalt on mul see väike lohutus, et fotograafia jääb minu jaoks alati selliseks väikeseks karvaseks jäneseks, kellele pai tehes saab hing puhata. Aga lasengi teid nüüd pilte uudistama, mis taaskord väga kenasti võtavad kokku viimase nädala, mis on möödunud täielikus magamatuse vati sees. Peaks üks kord ikka kätte võtma ja Tartus uneuuringutel ära käima, asi kisub juba väga kummaliseks. Aga teie, mu hiirekesed, olge ikka tublid, ja ma loodan, et pildid meeldivad! Ja küpsis kõigile, kes viitsisid teksti läbi lugeda. Pai! :)

(I used CanonEOS 600D and 50mm lens for the photographs)
(Blouse and necklace are from Romwe.com, shorts are from seppälä, watch is from Carmel market)
Fleet Foxes - Blue Ridge Mountains.

Tuesday, October 9, 2012

Yes, yes, we're magicians.

Here are some snapshots I took during the last few weeks that I spent with my little four legged friend who came to visit me here in Tallinn. Our morning walks became such a wonderful way to start the day and it didn't take too long for us to find some pretty nifty looking new friends to accompany us on our little strolls. Overall it's been a busy time and I've been trying to create something every day, but not all plans are meant to succeed. However I've discovered that as much as I love all kinds of fashion magazines etc. there is still nothing better than flipping through a fresh IKEA catalog to get inspired, and nothing tastier than crispylicious sandwiches, and when days still seem grey and dull it is time to treat myself with some good music - so that is why I'm listening to Ben Gibbard's brand new solo album and on Friday I'll be enjoying Tenfold Rabbits' album release concert. Yay! Hope this post isn't too boring and you like the pictures. Oh and be sure to tell me what you think :)

Siin on hunnik pildikesi, mis peaksid päris kenasti möödunud paar nädalat kokku võtma. Veetsin need oma kõige karvasema väikese sõbraga, kes mulle siia kõledasse Tallinnasse külla sõitis. Kopli pargist sai meie hood ja leidsime peagi ka eriti šikid uued semud, kellega hommikuti lehtede sees paar mänglevat tiiru teha. Ja kui ignoreerida mõnda kiiruga nahka pistetud junni ja ühte pikka olelusvõitlust ühe leitud kanakondi üle, siis saime Nossmoniga päris kenasti hakkama. Üldiselt olen ikka üritanud ennast produktiivsuse lainel hoida ja vähemalt iga päev miskit ilusat toota, aga nagu ma õppisin, siis kõik plaanid ei kuulu alati õnnestumisele. Ja veel paar avastust siia vihmasesse sügisesse - nii väga kui mulle ka Vogue ja i-D ja muud uhked moeajakirjad ei meeldiks, pole siiki mitte midagi mõnusamat kui värske IKEA kataloog ja midagi maitsavamat kui hommikused krõbedad võikud, ja kui ilm ja tuju ikka väga halliks kisuvad, siis on õige aeg ennast kostitada hea muusikaga. Seepärast kuulangi Ben Gibbardi versivärsket sooloalbumit ja juba reedel naudin Nokia Kontserdimajas Tenfold Rabbiti imelisi viisikesi. Aga teie, mu kallid hiirekesed, olge ikka tublid, ja ma loodan, et pildid meeldivad :)

(I used CanonEOS 600D and 50mm lens for the photographs)
( blazer and bag from Romwe.com, boots from Trend Express, scarf from Reserved, dress H&M)
Funeral Suits - All those friendly people